Genç Beyinler Firmalarla Buluşacak

8. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi 25 Mayıs Cumartesi günü İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) koordinatörlüğünde düzenlenecek 8. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi, 25 Mayıs Cumartesi günü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yapılacak.

TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de dijital dönüşümle ortaya çıkan "drone bekçiliği, veri madenciliği ve güvenlik mimarı" gibi yeni meslekler için nitelikli insan kaynağı yetiştirme programlarının oluşturulması gerektiğini belirtti.

Bunun için akademik çevre ile sanayi çevresinin bir araya geldiği etkinliklere önem verdiklerini bildiren Aktepe, "Dijital dönüşüm kapsamında yarının Türkiye’si bugünkü yeteneklerimiz ölçütünde ve gerçekleştireceğimiz çabalar ile şekillenecektir. Bu amaçla yıkıcı ve yenilikçi teknolojileri öğrenmek, onları özümsemek ve ortaya çıkan yeni mesleklere ayak uydurmak temel hedefiniz olmalıdır. Bizler bu konuda gençlerimize ve sanayi çevremize güveniyoruz ve her türlü desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

8. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisinde Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi yer alacak.

Sergide yenilikçi projeler ve proje fikir yarışmasından yeni fikirler etkinliğe katılanlara tanıtılacak. Toplam 11 üniversitenin 14 ayrı yazılım ve bilgisayar mühendisliği bölümünden 100’ü aşkın akademisyenin ve binden fazla öğrencinin firmalarla bir araya geleceği sergide, bilgi/veri güvenliği, akıllı ev/akıllı sistemler, e-belediye/e-devlet, dijital oyun, sağlıkta bilişim, mobil uygulamalar gibi bilişim konularında yaratıcı fikirler paylaşılacak.
Kaynak: AA