Doğubayazıt'ta Kur'an Kursu Öğrencilerinden Yıl Sonu Gösterisi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Kur'an kursu öğrencilerince sahnelenen yıl sonu gösterisi yoğun ilgi gördü.



Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu kapalı spor salonunda, Doğubayazıt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde bayanlara ve öğrencilere yönelik hizmet veren aile destek merkezlerinde eğitim gören 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri tarafından yıl sonu gösterisi sahnelendi.

SYDV ile İlçe Müftülüğü'nün iş birliğiyle düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstaklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu ve İlçe Müftüsü Adem Özdemir'in yaptığı açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin gösterilerine geçildi.

Öğretmenleri eşliğinde sahneye çıkan minik öğrenciler, ilahi, şiir ve tiyatro gösterileriyle salonu dolduran yaklaşık bin kişi tarafından ayakta alkışlandı.

Programın sonunda ise, aile destek merkezleri bünyesinde bayanlar arasında yapılan Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenler dizüstü bilgisayar ve tablet ile ödüllendirildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Doğubayazıt Kaymakamı Zafer Engin, muhteşem bir gösteriye şahit olduklarını söyledi.

Gösterilerinden dolayı öğrencileri tebrik eden Kaymakam Engin, milli ve manevi değerleri ön plana çıkaran bu tür çalışmalara imza atan SYDV, İlçe Müftülüğü ile aile destek merkezleri öğretmen ve çalışanlarına da teşekkür etti.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Harun Selim Budak, Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir, Diyadin İlçe Müftüsü Ayhan Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yardımcı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sevgi Lordoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konyar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe, Doğubayazıt Kaymakamlığı SYDV Müdürü Mehmet Arvas, kurum amirleri, din görevlileri, kursiyerler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA