TKDK'den 400 Milyon Lira Bütçeli Yeni Hibe Çağrısı

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD II Programı 6. Başvuru Çağrı ilanıyla 400 milyon lira bütçeli yeni bir hibe paketi açıklandığını belirterek, Çorum'daki çiftçileri hibe programından yararlanmaya davet etti.

TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer'in ziyaretinde konuşan Vali Çiftçi, süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar, fide ve fidan ile çiçek soğanı üretim yatırımları, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi yatırımları, zanaatkarlık, yöresel tarım ve gıda ürünlerinin üretimi, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, kültür balıkçılığı, yenilebilir enerji tesisleri ile kooperatif ve üretici örgütleri için makine parkı kurulumlarının destekleneceğini belirtti.

TKDK'nin IPARD II Programı 6. Başvuru Çağrı ilanıyla 400 milyon lira bütçeli yeni bir program açıklandığını, bütçesi 5 bin avro ile 500 bin avro arasında olan projelerin uygun görülmesi halinde yatırımcılara yüzde 55 hibe verileceğinin altını çizen Çiftçi, şunları kaydetti:

"Yapım işleri, makine-ekipman alımları, danışmanlık hizmetleri ve görünürlük harcamalarının yanı sıra kendi tüketimini karşılamak amacıyla yenilenebilir enerji sistemleri de destek kapsamındadır. Yatırımlardaki tüm harcamalar KDV ve diğer vergilerden muaftır. Proje başvuruları 8 Temmuz-23 Ağustos tarihlerinde kabul edilecek. Yatırım süreleri en fazla 18 ay olarak planlanmalıdır. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız il koordinatörlüğü ile irtibat kurabilir."

Kaynak: AA