'Gençler İçin Yeni Bir Pencere Projesi'nde Sertifika Töreni

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulunun gemi inşaatı programı ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) iş birliğinde yürütülen "Gençler İçin Yeni Bir Pencere" projesi kapsamında CTP ve kompozit üretimi eğitiminde başarılı olan öğrencilere törenle sertifikaları verildi.

Okul Müdürü Doç. Dr. Celalettin Yanık, okulda düzenlenen törende programda, nitelikli eleman sıkıntısına kalıcı çözüm için mesleki ve teknik eğitimin gençlerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunacağını söyledi.

İşletmelerin nitelikli eleman gereksinimini karşılayacak ek önlemlerin ülkeye katma değer kazandıracağını belirten Yanık, "Projemizin temel ekseni meslek eğitiminin niteliğini artırmak ve okul ve özel sektör arasındaki köprüye katkı sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Mesleki eğitim kurumlarının teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini vurgulayan Yanık, şöyle konuştu:

"Güçlü bir ulusal ekonomi için üniversite sanayi işbirliği her alanda kesintisiz sürdürülmesi gereken bir zorunluluktur. Üniversite-sanayi iş birliği ile sanayide yaşanan yetişmiş ara eleman sıkıntısına etkin çözümler üretilebilecek ve imalat sektöründeki olumsuzluklar giderilebilecektir. GMKA'nın Mesleki Eğitimi Geliştirme Mali Destek Programı amaçlarına kurumumuzun faaliyet alanı çerçevesinde katkı yapmayı ve bu katkıyı gelecekte de geliştirerek sürdürmeyi amaçlayan proje kapsamında CTP-kompozit ürün ve kalıp üreten 600 bin lira değerinde bir atölye kurulmuş ve ürün dizaynı, malzeme ve iş güvenliği, CTP ürün ve kalıpçılık eğitimi düzenlenmiştir. Eğitimlere önümüzdeki dönemlerde devam edilecektir."

Konuşmanın ardından öğrenciler sertifikalarını aldı.

Kaynak: AA