Edirne'den Kısa Kısa

Keşan'da kuşkonmaz bitkisi ekimi yapıldı.

Keşan ilçesinde 10 dönümlük alana kuşkonmaz bitkisi ekildi.

Ekimi yapan şirket yetkililerinden Arman Badur, kuşkonmaz bitkisiyle ilgili gazetecilere bilgiler verdi.

Trakya’da ilk defa bir üreticinin kuşkonmaz diktiğini savunan Badur, Türkiye'de 300 ton kadar kuşkonmaz üretimi olduğunu söyledi.

Kuşkonmaz bitkisinin ciddi bir ihracat potansiyeli olduğunu anlatan Badur, "Kavala ile Selanik arasında 3 bin hektar kuşkonmaz var. Bugün burada bir hektar kuşkonmaz ekiliyor. Kavala ile Selanik arasında bahsettiğim 3 bin hektarlık alanda ekili kuşkonmazın tümü Almanya’ya ihraç ediliyor. Aynı iklim koşullarına, aşağı yukarı burada olduğunu varsayarsak burada ne hedeflemek gerekir. Nasıl bir potansiyel var. Hep beraber düşünmek lazım." dedi.

Badur, ürünün ilk ekildiğinde dönüm başına 50-100 kilogram verdiğini fakat sonraki senelerde bu rakamın 400-500 kilograma kadar çıktığını anlattı.

Bitkiyi eken şirketin yetkilisi Mehmet Gürer ise Trakya bölgesinde kuşkonmaz ekerek bir ilki gerçekleştirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- Dünya Süt Günü

Keşan ilçesinde Dünya Süt Günü nedeniyle program düzenlendi.

Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu'nda düzenlenen programda, öğrencilere Dünya Süt Günü hakkında bilgiler verildi, sütün insan sağlığındaki önemini vurgulandı.

Keşan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nevzat Meriç, sütün insan sağlığı üzerindeki önemine dikkat çekerek, "Herkesi süt içmeye davet ediyoruz. Böylece hem herkes sağlıklı olsun, hem de üreticilerimizin emekleri boşa gitmesin." dedi.

Etkinliğe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Edirne Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Nazan Türkarslan, Tarım ve Orman Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz da katıldı.
Kaynak: AA