Boşanmak İsteyen Karısını Öldürdüğü İddiasıyla Hakim Karşına Çıktı

Boşanma davası açan eşini öldürdüğü gerekçesiyle 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan hakkında dava açılan sanık Hakkı Topcu'nun yargılanmasına başlandı Sanık Hakkı Topcu: 'Davadan vazgeçmesi için yalvardım. Bana dönüp, 'Bu iş bitti, 25 yılımı yedin, namussuz şerefsiz' diye hakaret edince maktule ateş ettim. Maktulun yere yıkıldığını görünce hemen sonrasında kendimi cezalandırmak için aynı tabancayla kafama sıktım'

Evden ayrılan ve boşanmak isteyen eşini öldürdüğü gerekçesiyle "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan sanık Hakkı Topcu, hakim karşısına çıktı.

Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Hakkı Topcu ve avukatı ile maktul Meral Topcu'nun ailesi katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan sanık Topcu, Meral Topcu ile 25 yıllık evli olduğunu, eşi çalışırken kendisinin 2010'dan beri işsiz kaldığını, ailesinden gelen paralarla evine maddi katkıda bulunduğunu söyledi.

Eşini arabayla işe bıraktığını ifade eden sanık Topcu, şöyle devam etti:

"Meral bana, 'Ben Ankara'da eğitimdeyim. Dönüşüm o eve olmayacak. Ben artık yokum.' diye mesaj attı. Dönüşünde annesinin evine gitti. Bir araya gelelim diye çok uğraştım ama telefonlarını açmadı. Yaklaşık 20 gün sonra oğlumuz da annesinin kaldığı eve gitti, ara sıra gelip yanımda kalıyordu. Bu süreçte Meral'in yakın akrabalarına ulaşmaya çalıştım. Avukatlarının bürosunda aile büyüğümüz sayılan Vedat Küçük'ün de olduğu ortamda Meral ile bir araya geldik. Orada da kendisini eve dönmesi için ikna etmeye çalıştım ama olmadı. Sonrasında e-devletten maktulun boşanma davası açtığını öğrendim. Sabah erkenden kayınpederimin evinin önüne gittim. Eşime barışması ve eve dönmesi için yalvardım. Birlikte yürüyerek 700-800 metre ötede oturan kardeşi Bayram'ın evinin önüne kadar gittik. Sonra Bayram ve eşim minibüse binip gittiler."

Sanık Topcu, aynı gün iş yerine gittiği eşini boşanma davasından vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştığını ancak Meral Topcu'nun bunu kabul etmediği kaydetti.

Bu ruh haliyle eşinin annesinin yaşadığı evin yakınına gittiğini, 15 dakika beklediğini, maktul kapıdan çıkınca arkasından koşup yine ikna etmeye çalıştığını anlatan sanık Topcu, "Davadan vazgeçmesi için yalvardım. Bana dönüp, 'Bu iş bitti, 25 yılımı yedin, namussuz şerefsiz.' diye hakaret edince ben de 'Öyle mi' diyerek dedemden kalma silahımı çıkarıp maktule ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimin farkında değilim. Maktulun yere yıkıldığını görünce hemen sonrasında kendimi cezalandırmak için aynı tabancayla kafama sıktım. Ancak kurtarıldım. Keşke kurtarılmasaydım. Olan bitenden pişmanım." şeklinde konuştu.

- "Ben boşamam. Onu da vururum kendimi de"

Maktulun annesi Gülhatun Küçük ise müşteki olarak alınan ifadesinde, sanığın çalışmadığı için kızıyla aralarında problem olduğunu söyledi.

Kızının aile içi problemlerini kendisine anlatmadığını ifade eden müşteki Küçük, "Kızım ile sanığı aile büyüğümüzün olduğu bir ortamda bir araya getirdik. Ancak kızım, '25 yıldır yeter, benim için bitti, o eve dönmeyeceğim. 25 yıldır düzelir diye bekledim. Daha kötü oldu. Ağır küfürlü laflar konuşuyor. Dayanamıyorum.' diye kararlı konuştu, sonra da boşanma davası açtı. Sanık da bu süreçte yanıma gelerek 'Ben karı boşamam. Onu da vururum kendimi de' dedi. Ailesi olarak eşinden ayrılması yönünde davranışlarımız olmadı. Ben kızım evime taşındıktan sonra çektiklerini öğrendim. Önceden bilseydim boşanmaları için tavsiyede bulunabilirdim." diye konuştu.

- "Sonum da bu adamın elinden olacak"

Maktulun ablası Ayşegül Filiz de sanığın boşanmayı kabul etmeyerek kendisini ve eşini vuracağını söylediğini aktardı. Filiz, kardeşinin "Ben bu adamdan yakamı kurtaramayacağım. Sonum da bu adamın elinden olacak. Aslında bir şey yapamaz, kendi canı çok kıymetlidir. Hapse girmek istemez." dediğini belirtti.

Duruşmada dinlenilen sanık ve maktulun iki çocuğunun da aralarında bulunduğu diğer müştekiler, sanığın çalışmadığını, maktule zaman zaman şiddet uyguladığını, boşanma davası açtıktan sonra ise öldürmekle tehdit ettiğini kaydettiler.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, maktulun ailesinin davaya katılma taleplerini kabul etti. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'na yazı yazılarak, Morg İhtisas Dairesinden maktulun otopsi raporunun istenmesine hükmetti.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 1994'te evlenen Meral Topcu ve sanık Hakkı Topcu'nun 2 çocuğu olduğu, sanığın uzun süredir çalışmadığı için evin geçimini maktulun sağladığı, bunun da tartışmalara neden olduğu anlatılıyor.

Meral Topcu'nun, çocuklarını alarak 3 yıl önce yaptığı gibi babasının evine sığındığı, araya giren aile bireylerinin de uzlaşma sağlayamadığı aktarılan iddianamede, maktulun boşanma davası açtığı kaydediliyor.

Sanık Hakkı Topcu'nun 17 Aralık 2018'de sabah saatlerinde araçla maktulun babasının Bağcılar'daki evinin yakınlarına geldiği ifade edilen iddianamede, maktul evden çıktıktan 3-5 dakika sonra silah sesleri duyulduğu belirtiliyor.

İddianamede, Meral Topcu'nun ailesinin, silah seslerini duyduktan sonra camdan bakınca sanığın aracını, sanığın ve maktulun yerde yattığını gördükleri aktarılarak, olayda Meral Topcu'nun hayatını kaybettiği, sanık Hakkı Topcu'nun, çene kemiğinde ve beyin konuşma merkezinde hasar meydana geldiği anlatılıyor.

İddianamede, sanık Hakkı Topcu'nun "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.
Kaynak: AA