Suluova Belediyesinden Yetim, Öksüz Çocuklar İle Engellilere İftar

Suluova Belediyesi, ilçedeki yetim ve öksüz çocuklar ile engellilere iftar verdi.

İlçedeki bir restoranda düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Fatih Üçok, "Eyların en güzeli ramazan ayı, vakitlerin en anlamlısı iftar vakti ve sofraların en bereketlisi ise yetim, öksüz ve engelli kardeşlerimizle beraber olan sofralardır." dedi.

Üçok, Engelliler Haftası'nın yanı sıra ramazan ayının 15. gününün ise İslam Milli Konferans Teşkilatı tarafından "Dünya Yetimler Günü" olarak ilan edildiğini ifade eden Üçok, şunları dile getirdi:

"Bu vesileyle her ramazan ayında geleneksel olarak ilçemizdeki bu değerli kardeşlerimizi bir sofrada buluşturarak ekmeği ve duayı paylaşıyoruz. Bu yıl da gerçekleştirdiğimiz programımızda kardeşlerimiz ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bizim töremizde ekmeği paylaşmak çok önemli bir değer ve kültürdür. Töremizde 'ekmek hakkı, tuz hakkı' denir. Bir sofranın etrafında aynı ekmeği bölüşmek, aynı tastan yemeği yudumlamak ve aynı gelecek için dua etmek bizim için onurdur. Cenabı Allah tuttuğumuz oruçları kabul eylesin, önümüzdeki Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı mübarek eylesin. Ülkemizde ve ilçemizde birlik ve de beraberliğimizi arttırsın, kardeşliğimizi çoğaltsın ve büyütsün."

Üçok, daha sonra yakından ilgilendiği yetim ve öksüz çocuklar ile engellilere çeşitli hediyeler vererek sohbetlerde bulundu.

Programa, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Sakatlar Derneği Suluova Şubesi Başkanı Mehmet Semiz de katıldı.

Kaynak: AA