Nizip Belediye Başkanı Sarı, Yetimlerle Buluştu

Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla İHH İnsani Yardım Vakfı Nizip İlçe Başkanlığınca düzenlenen iftara katıldı.

Sarı, Salih İlhan İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde verilen iftarda, yetimlere ikram edilecek yemekleri kendi elleriyle doldurdu.

Çocuklarla yakından ilgilenen Sarı, bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programda, İHH İnsani Yardım Vakfı Nizip İlçe Başkanı Celal Demir tarafından Sarı'ya günün anısına Kudüs minyatürü takdim edildi.

Belediye Başkanı Sarı, yetimleri bir araya getiren İHH ekibine teşekkür ederek, Nizip Belediyesi olarak her zaman öksüz, yetim ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olacaklarını söyledi.

Devletin son yıllarda bu konuda oldukça özenli davrandığını ve yetimlere dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde kol kanat gerdiğini ifade eden Başkan Sarı, şunları kaydetti:

"Bizim inancımızda yetimin ayrı ve çok önemli bir yeri vardır. Kur'an-ı Kerim'in çok sayıda ayetinde de belirtildiği üzere yetim ve öksüzlere bakmak, onların anne ve baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstermek, şefkat ve merhametten onları mahrum etmemek toplum olarak en hassas olduğumuz değerlerden biri olmalıdır. Bizim inancımıza göre yetimle beraber olan Allah ile beraber olur. Yetim, baş tacıdır. Ne mutlu yetimin başını okşayana, önünü açana, eğitimine yardımcı olana."

Kaynak: AA