İtfaiyeden Arazi Yangınlarına Önlem

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yaz aylarında meydana gelebilecek arazi yangınlarına karşı riskli bölgeleri tespit ederek erkenden önlem alıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl yağışların çok olmasından dolayı kent genelinde bulunan arazilerdeki otların fazlalığı yangın riskini de arttırdı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da arazi yangınlarının olumsuz etkilerinin önlenmesi amacıyla çalışma başlattı.

Kent genelinde yer yer insan boyuna ulaşan otları iş makineleri ile temizleten itfaiye ekipleri, böylece olası yangınları engelliyor.

Aksi durumda otların tutuşmasıyla alevler çevrede bulunan ev, işyeri ve tarladaki mahsullere sirayet ederek büyük kayıplara neden olabiliyor.

Bu çerçevede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, sadece yangın ve kurtarma ihbarlarını alarak görev yapmıyor. Önceden tespitler yaparak daha yangın meydana gelmeden riski ortadan kaldırıyor.

Gaziantep itfaiyesinin arazideki bu hayati önem taşıyan hizmeti, vatandaşlara da güven veriyor.

Kaynak: AA