Hayırseverlerden Antalya'da Eğitime Bir Katkı Daha

Antalyalı hayırsever iş adamı İsmail Erten, Aksu'da okul yaptıracak.

Hayırsever işadamı İsmail Erten Aksu'da okul yaptıracak.

Yaptırılacak okul için Antalya Valiliğinde düzenlenen protokol imza törenine Vali Münir Karaloğlu, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve hayırsever İsmail Erten katıldı.

Karaloğlu, Erten'in daha önce de okullar yaptırıp bağışlamış bir hayırsever olduğunu hatırlatarak, yeni yapılacak okul Erten'in 2 yıl önce kaybettiği oğlu Süleyman Erten'in isminin verileceğini açıkladı. Okulu hızlı bir şekilde biterek Eylül ayına hizmete açacaklarını kaydeden Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Çok teşekkür ediyoruz. Allah hayrını kabul etsin. Antalya, Türkiye'de hayırseverin eğitime en çok katkı verdiği illerin başında geliyor. Ama hala ihtiyacımızın olduğu da bir gerçektir. Biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığımızın ve hükümetimizin okullarda tekli eğitime geçmesiyle okul açığı oluştu ama büyük oranda bu açığı kapattık. Birkaç ilçemizde sorun kaldı. Onları da inşallah yakın bir zaman da çözeceğiz. Hayırseverlerin desteği bizim için çok önemli."

İsmail Erten ise 2 yıl önce vefat eden oğlu anısına bir okul yaptırmak istediğini dile getirerek, bu okulun yaptırdığı dördüncü okul olduğunu söyledi. Erten, "Hedefim birkaç yıl içinde de bir kırsalda lise ve anaokulu yaptırmak olacak. Böylece çocuklarımız ilçe dışına çıkmadan ailelerinin yanında okullarına devam edebilecekler. Aksu Süleyman Erten Ortaokulunu 3 ay içinde bitirip, eğitim öğretim vaktine yetiştirmek istiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve İsmail Erten protokolü imzaladılar.
Kaynak: AA