Feyzullah Efendi Cami Yeniden İnşa Ediliyor

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, yeniden yapılacak Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temelinin 23 Mayıs Perşembe günü törenle atılacağını bildirdi.

Oral, yaptığı yazılı açıklamada, yardımseverlerin destekleriyle caminin yeninden inşa edileceğini belirtti.

Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin tamamlandığında 2 bin 200 kişinin aynı anda ibadet edebileceğini, bu özelliğiyle Giresun'un cemaat kapasitesi en yüksek camilerinden biri olacağını vurgulayan Oral, şunları kaydetti:

"Cami katında engelli vatandaşlar için avluya çıkış rampası, 4 metre genişliğindeki avluya çıkış merdiveni, 271 metrekare alanlı cami avlusu, Osmanlı tip mukarnaslı ikişer adet şerefesi bulunan iki adet minareli caminin ana mekanı 437 metrekareden oluşuyor. Osmanlı mimarisi ve Mimar Sinan'ın üslubunu yansıtan yapının kıble tarafının dört köşesinde küçük kubbeleri bulunan 18,30 metre çaplı ana kubbe yer alacak. Mahfil katında ise pencereli 3 kubbe, giriş kısmı üstünde 3 kubbenin yer alması planlanmıştır. Projede ayrıca 740 metre kare alanda 80 araç kapasiteli iki katlı otopark yer alıyor."

Oral, caminin zemin katında sosyal donatı alanları, vakıf şubesi, yayınevi, aynı zamanda namaz kılınabilen şark köşeli toplantı ve sohbet alanının yanı sıra engelliler için dahil olmak üzere erkek ve bayan tuvaleti, lavabo ve şadırvanın da yer aldığını kaydetti.

Kaynak: AA