Diyarbakır'da Kadın Avukatın Öldürülmesi

Gaziantep Barosu, Diyarbakır'da avukat Müzeyyen Boylu Issı'nın öldürülmesini protesto etti.

Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Fethiye Ersoy, Gaziantep Adliyesi Baro Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, meslektaşlarını kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi.

Eğitimli kişiler arasında yaşanan bir boşanma davasının bile kadın cinayeti ile sonuçlanmasının kadın şiddetinin geldiği durum açısından ürkütücü olduğunu ifade eden Ersoy, "Kadın şiddetini arttıran nedenler, boşanma davalarının açılması veya nafaka talepleri değildir. Kadına karşı şiddeti arttıran nedenlerin başında kadını özgür bir birey olarak değerlendirmeyip, onu aile içerisinde sadece bir eş, bir anne, bir kardeş rolü ile sınırlı olarak gören ve göstermeye çalışan zihniyet gelmektedir." diye konuştu.

Ersoy, meslektaşları Müzeyyen Boylu'nun öldürülmesini kınadıklarını ve davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

Basın açıklamasına, Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı ile çok sayıda avukat katıldı.

Diyarbakır, Diclekent Mahallesi 252. Sokak'ta 19 Mayıs'ta bir kafenin önünde aile hekimi olduğu öğrenilen Mesut Issı (45), avukat eşi Müzeyyen Boylu Issı'yı (43) silahla öldürdükten sonra polise teslim olmuştu.

Kaynak: AA