Denizli'de Uyuşturucu Operasyonları

Kentte mayıs ayında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan zanlılardan 17'si tutuklandı.

Denizli'de mayıs ayında düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 19 kişiden 17'si tutuklandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşın sahur saatlerine kadar yoğun olarak bulunduğu camiler, parklar, alışveriş merkezleri, çarşı ve şehrin diğer bölgelerinde kontrollerini sürdüren narkotik ekiplerinin zehir tacirlerine göz açtırmadığı dile getirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Elde edilen istihbari bilgilerin değerlendirilmesi ile ilimiz Kumkısık Mahallesi Çevre Yolu Kavşağında uyuşturucu madde yüklü bir araç yakalandı. Görevlilerin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan aracın içerisinde 1 kilo 550 gram esrar bulundu. Ekiplerce gerçekleştirilen bir başka çalışmada ise ilimiz Karşıyaka Mahallesi'nde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi. Adreste yapılan aramada satışa hazır 115 paket halinde 172 gram esrar ve 35 ecstasy hap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan karı-koca şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı."

- Dernek çatısı altında yapmışlar

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, "Kanserle Mücadele" adı altında faaliyet yürüten bir iş yerinde de uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen 2 kişi yakalanarak tutuklandı.

Açıklamada, "Saraylar Mahallesi'nde Kanserle Mücadele Derneği görünümlü bir işyerinde yapılan aramada ise bir kısmı oyuncak peluş ayı içerisine gizlenmiş 82 ayrı paket halinde satışa hazır 69 gram eroin ele geçirildi. Dernek görünümlü işletmenin Denizli sorumlusu olduğu belirlenen ve suçüstü yakalanan şüpheli M.D. ve beraberindeki S.İ. mevcutlu olarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı." ifadesine yer verildi.

Denizli Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince mayıs ayının başından itibaren yürütülen çalışmalar neticesinde 88 ecstasy hap, 87 gram eroin, bin 740 gram esrar, 13 gram metamfetamin ve 2 gram skunk maddesinin ele geçirildiği bildirilen açıklamada, "Uyuşturucu madde kullanıcısı 54 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Uyuşturucu madde ticareti suçu kapsamında adli mercilere sevk edilen 19 şüphelinin 17'si tutuklandı." denildi.

Kaynak: AA