Mersin'de 'Engel Tanımayan Araç' Tanıtıldı

İçel'de, fiziksel engelli insanların, akülü sandalyelerinden hiç inmeden veya kimsenin onları taşımasına bağlı kalmadan binip seyahat edebilecekleri özel tasarım elektrikli aracın tanıtımı yapıldı.

Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Burcu Aydemir tarafından tasarlanan ve "Engel tanımayan araç" adı verilen aracın tanıtımına katıldı.

Aracı inceleyen Gültak, engelliler için proje geliştiren girişimcilerin yanında olduklarını kaydetti.

Engelli insanların en büyük hayallerinden birisinin günlük işlerini yaparken kimseye muhtaç kalmamak olduğunu ifade eden Gültak, şunları belirtti:

"Burcu Aydemir tarafından tasarlanan bu araç, engelli insanlarımızın ulaşımda yaşadığı güçlükleri büyük oranda ortadan kaldıracak bir araçtır. Engelli vatandaşımız, özel tasarım bu araca akülü aracıyla binip direksiyonun başına kadar geçebilecek ve istediği yere rahatlıkla gidebilecektir."

Burcu Aydemir de projeye katkı ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Gültak'a teşekkür ederek, "Bu aracın engellilerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracağına inanıyorum. Özellikle akülü sandalyelerinden hiç inmeden ve kimsenin onları taşımasına gerek kalmadan bu araca binebilecek olmaları onlar için büyük bir kolaylık olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA