Uluslararası İktisadi Ve İdari Bilimler Kongresi

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş: 'Şırnak geçmiş dönemdeki terör saldırıları ve algı nedeniyle gerçek potansiyelini ortaya koyamadı'.

Şırnak Üniversitesince (ŞÜ) düzenlenen Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi başladı.

Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, yurt dışından akademisyenlerin de katılımıyla gerçekleşen programın yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu tür organizasyonların bölgenin gerçek potansiyelinin ortaya çıkması ve tanıtımı açısından önemli olduğunu vurgulayan Aktaş, "Şırnak geçmiş dönemdeki terör saldırıları ve algı nedeniyle gerçek potansiyelini ortaya koyamadı. Üniversitemiz bu konuda büyük bir öncülük yapmaktadır. Bu programlar sayesinde inşallah şehrimiz gerçek potansiyelini ortaya koyacak." dedi.

ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan da üniversitenin temel görevlerinden olan sosyal, ekonomik ve kültürel değerleri korumak adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü, kongreye 70 akademisyenin katıldığını bildirdi.

Sugözü, "İçeriden ve dışarıdan yapılan ekonomik saldırılardan kaynaklanan sorunlar var. Bu sorunları aşmada üniversitelere büyük görevler düşüyor. Bu görevlerden biri de bu konularda akademik çalışmalar ve sunumlar yapmak, yol göstermektir. Biz de bunu amaçladık. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Programa Şırnak Belediye Başkan Vekili Ferit Batmaz, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan da katıldı.
Kaynak: AA