TYB Erzurum Şubesi Hınıs'ta Şairleri Gençlerle Buluşturdu

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle yürütülen “Gençler Şairleriyle Buluşuyor” projesi 4. ilçe olan Hınıs ile devam etti.

TYB Erzurum Şubesi Hınıs'ta Şairleri Gençlerle Buluşturdu
Atatürk Üniversitesi Alman Dili Edebiyatı Bölümü hocalarından Prof.Dr.Ahmet Sarı’nın Hınıs Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Okuma ev Yazma” başlıklı konferansı büyük bir ilgi ile takip edildi. Sarı, kendi hayatından ve yazmaya başlama serüveninden bahsederek öğrencilerin yanlarında su taşır gibi kitap taşımalarını, her gün düzenli olarak kitap okumalarını istedi.

Konuşma sonrası Prof.Dr. Ahmet Sarı kitaplarını imzaladı ve öğrencilerle sohbet etti.

Öğleden sonra düzenlenen ikinci program Hınıs ESMEK Konferans Salonu’nda yapıldı. Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, Belediye Başkan Vekili, İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul ve daire müdürlerinin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Başkanı Hanefi İspirli’nin yaptığı konuşma ile başlayan program daha sonra şiirlerin okunması ile devam etti.

TRT Erzurum Radyosu Spikeri Ömer Ergedik’in sunumu ile Kerime Çetinkaya, Mehmet Vural, Muhammet Tahir Can, Merve Karatepe, Sevda Cömert, Tuğba Subaşı ve Zeliha Tanbağı Türk Edebiyatının önemli şairlerinin şiirlerini okudular. Şiir ve edebiyatsever katılımcılar için unutulmaz bir şölen havasında devam eden program sonunda, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Başkanı M. Hanefi İspirli, Kaymakam Bülent Ay’a programa katkılarından dolayı TYB Erzurum Şubesi’nin 15. Yıl plaketini takdim etti.

Kaymakam AY’ da edebiyata ve sanata katkı sağlayan çalışmaları için Başkan İspirli’ye plaket takdim ederek çalışmalarında başarılar diledi. Programda Ali Coşkun Hirik, Vahdettin Oktay Beyazlı, Prof. Dr. Ahmet Sarı, Ali Köseoğlu kendi şiirlerini seslendirdiler.

Proje kapsamında öğrenci ve gençlere şairlerin kitapları, üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı baskılı bloknot ve kalem dağıtıldı.

Plaket takdimi ve fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA