Kocaeli'de Kaçak Oto Yedek Parça Operasyonu

İzmit'te bir firmaya düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 1 milyon lira olan oto yedek parçası ele geçirildi Olayla ilgili iş yeri sahibi gözaltına alındı.

Kocaeli'de Kaçak Oto Yedek Parça Operasyonu
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen oto yedek parçaların satışını yaptığı iddia edilen firmaya düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 1 milyon lira olan yedek parça ele geçirildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında, il merkezi ve çevre ilçelerdeki araçların çalınmasına ilişkin kişilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik soruşturma başlatıldı.

Teknik ve fiziki takip sonucunda, Sanayi Mahallesi Sanayi Sitesi civarında bulunan bir iş yeri sahibinin yurt dışından yasa dışı yollarla araç parçası getirerek piyasaya sürdüğü şeklinde bilgi edinilmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince iş yerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan şüpheli iş yeri sahibi Y.D, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İş yerinde yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan oto yedek parçası ile satışlara ait notların tutulduğu defter ele geçirildi.

Konuyla ilgili soruşturmanın genişletilerek devam ettiği belirtildi.

Mühürlenen malzemeler, Gümrük Müdürlüğüne teslim edilmek üzere konteynere yüklenerek muhafaza altına alındı.
Kaynak: AA