Dağcılar Maden Şehitleri Anısına Tırmanacak

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliği ve Soma Doğa Sporları Kulübü, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi için anma etkinliği düzenledi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliği ve Soma Doğa Sporları Kulübü üyeleri, maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçi anısına tırmanış gerçekleştirecek.

Soma'da 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi, acı olayın 5'inci yılında çeşitli etkinliklerle anılacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliği ve Soma Doğa Sporları Kulübü üyeleri de bu yıl 4 ve 5 Mayıs'ta yapacağı tırmanışla maden şehitlerini anacak.

Soma Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Alioğlu, yaptığı açıklamada, şehit madencileri anma tırmanışını 4-5 Mayıs'ta Menteşe bölgesinde gerçekleşeceklerini söyledi.

Daha sonra maden şehitliğini ziyaret edeceklerini vurgulayan Alioğlu, "Daha sonra Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu Yeraltı Eğitim Ocağı'nda bir seminerimiz olacak. Geçen yılki tırmanışa Türkiye'nin çeşitli illerinde 200 dağcı katılmıştı. Bu sene de önemli bir rakama ulaştık. Anma etkinliklerine tüm dağcıları ve doğaseverleri bekliyoruz." diye konuştu.
Kaynak: AA