AÇÜ'de Mezuniyet Töreni

Üniversitenin ön lisans, lisans ve lisans üstü programlarında eğitim gören bin 900 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

AÇÜ'de Mezuniyet Töreni
Artvin Çoruh Üniversitesinde 2018-2019 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezindeki törende, lisans, ön lisans, lisans üstü programlarından dereceyle mezun olan öğrencilere, plaket ve başarı belgeleri verildi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki, törende yaptığı konuşmada, 2007'de kurulan üniversitede bu yıl 13. mezuniyet törenini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Her geçen yıl büyüyen üniversitenin 9 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul ve 2 enstitüye bağlı 68 farklı bölümde 196'sı öğretim üyesi olmak üzere 526 öğretim elemanı, toplamda da 887 personelle eğitim verdiğini belirten Tilki, "Üniversitemizde yaklaşık 9 bin öğrenci öğrenim görmekte. Bu yıl ön lisans programlarında bin 83, lisans programlarında 734, lisansüstü programlarımızdaki öğrencilerimizi de saydığımızda bin 900 öğrenciyi mezun ediyoruz." dedi.

Tilki, mezun olan öğrencilere gelecek yaşantılarında başarılar diledi.

Üniversiteyi birincilikle bitiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Arzu Kaymak ise mezun olan öğrenciler adına yaptığı konuşmada, yaşadığı gururu dile getirdi.

Kaymak, Artvin'de çok iyi bir eğitim aldıklarını belirterek, "Okulumuzu hocalarımız sayesinde çalışıp azmederek bitirdik. Öğrenmemiz ve gelişimimiz, yaşamımız boyunca devam edecek, bizim başarımız ülkemizin başarısı olacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yılmaz Doruk ve diğer protokol üyelerince, öğrencilere başarı belgeleri ve plaketleri verildi.

Artvin Halk Oyunları Ekibinin gösteri sunduğu tören, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Mezuniyet törenine, Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, kurum müdürleri, akademisyenler, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA