Edirne'de Fener Alayı Düzenlendi

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılında, Edirne'de fener alayı düzenlendi.



Talatpaşa Caddesi'de toplanıp kortej oluşturan grup, ellerinde Atatürk fotoğrafları, Türk bayrağı ve fener taşıyarak, Atatürk Anıtı'na doğru yürüdü.

Kortejdekiler, burada Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu.

Zeybek ve halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Mayıs 1919'un Türk bağımsızlık mücadelesinin başladığı tarih olduğunu söyledi.

Milli Mücadele'nin 100. yılını onur ve gururla kutladıklarını belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919'da özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın ilk harcı ve ilk temeli atıldı. Yüz yıl önce yenilmedik, yüz bin yıl geçse de asla ve asla yenilmeyeceğiz. Cumhuriyeti kuran, demokrasiyi bu ülkeye getiren Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları öyle bir temel attılar öyle bir harç kardılar ki, kim üstümüze gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti yüz yıl önce olduğu gibi yine asla yenilmeyecektir. Ne PKK terör örgütü, ne FETÖ, ne başka bir örgüt hiçbir zaman bize zarar vermeyecektir. Bir kez daha bize bu toprakları vatan yapan, bayrağımızın özgürce dalgalanmasını sağlayan başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında havai fişek gösterisi de yapıldı.

Kaynak: AA