Asyaport'tan 100'Üncü Yıl Koreografisi

Avrupa'nın ilk 10 limanından biri olan Asyaport çalışanları tarafından Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı dolayısıyla 100 şeklini alan bir koreografi oluşturuldu.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ilk 10 limanından biri olan Asyaport çalışanları tarafından Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı dolayısıyla "100" şeklini alan bir koreografi oluşturuldu.

Asyaport'tan yapılan açıklamada, koreografinin Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada koreografinin yüz kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Dünyanın sayılı konteynır limanları arasında yer alan Asyaport Liman çalışanları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı nedeniyle Türk bayrağı açıp 100 şeklini alacak şekilde dizildiler.Liman çalışanları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100’üncü yılı dolayısıyla bir koreografi oluşturdu. Kutlama kapsamında gerçekleştirilen koreografi de 100’üncü yılın yazılmasında 100 personel görev alırken 10 çalışan da dev Türk bayrağı açtı."
Kaynak: AA