Vali Çakacak'tan '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı' Kutlama Mesajı

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Çakacak'tan '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı' Kutlama Mesajı
Vali Çakacak yayınladığı mesajda, kendi millî benliğine sahip çıkan ve bu değerleri de gençlere aktarabilen milletlerin ilelebet yaşama hakkına sahip olacaklarını ifade eden Vali Çakacak, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılını hep birlikte yaşamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı, Türk Milleti’nin makûs talihini değiştiren tarihî ve stratejik bir girişim olduğu gibi, aynı zamanda Aziz Milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. Yok edilmek istenen Yüce Milletimizin, büyük kahramanlıklar göstererek zafere ulaştırdığı İstiklâl Savaşı’nın, Aziz Milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığımızın sağlanması ile Türkiye

Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur. Cumhuriyetimiz, geride kalan yıllar içerisinde hep büyümüş ve ilerlemiş, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ülküsüne sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Aynı hedef ve iadeller için bugün de millet olarak durup dinlenmeden çalışmaya devam ediyoruz. Tarihini, kültürünü bilen; kendi millî benliğine sahip çıkan ve bu değerleri de gençlerine aktarabilen milletler ilelebet yaşama hakkına sahip olurlar. Bu bilinçten hareketle Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı fedakâr milleti ile birlikte kazanmış ve kazanılan bu zaferin sürekli olması için 19 Mayıs gününü bir bayram olarak gençlerimize armağan etmiştir. Bu durum aynı zamanda gençlerimize verilen önemin ve değerin bir göstergesidir. Hiç kuşkusuz ki geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, içinde taşıdıkları sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinelerimizdir. Bunun için gençlerimizi çağdaş bilimin ve teknolojinin ışığında yetiştirerek onların sosyal, kültürel gelişimlerini sağlamanın ve ülkemize yararlı, pozitif bilimlerle ve manevî değerlerle donanmış bireyler olarak hayatın her alanında etkin rol almalarına imkân vermenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta 100 yıl önce Samsun’a çıkışı ile bağımsızlık mücadelemizi başlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor; tüm gençlerimizin ve milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA