Karasu Sahilleri Yaza Hazırlanıyor

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan başkanlığında yaz sezonu hazırlıkları koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakamlıkta gerçekleştirilen toplantıda ilçenin yaz döneminde artan nüfusun talebini karşılayabilecek şekilde imkan ve olanakların seferber edilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, sahildeki geçici işgallere asla izin verilmeyeceği belirtildi.

Toplantıya, Sakarya Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İbrahim Bal, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Karasu Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi Başhekimliği, SEDAŞ İşletme Baş Mühendisliği, Şoförler Odası ile Esnaf Odası temsilcileri katıldı.

Kurum temsilcileriyle bir araya gelen Mercan, ilçede yaz sezonunun sorunsuz atlatılması için en üst seviyede önlemlerin alınacağını ifade etti.

Hali hazırda 65 bin olan ilçe nüfusunun, yaz tatilinde ve uzun bayram tatillerinde 500 bine yaklaştığını vurgulayan Mercan, "65 bin kişilik bir nüfusun gerektirdiği kamu hizmetleri imkanının, 500 bin nüfusa ulaştığında belli noktalarda aksamalar olduğunu tespit etmekte ve görmekteyiz. Geçtiğimiz senelerde yaşadığımız tecrübeler, kamu hizmetlerinin yeniden planlanması ve belli noktalara takviyelerin yapılması zorunluluğunu ortaya koymuştur." dedi.

Yaz sezonunda özellikle sahil kesiminde geçici işgallerle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Mercan, şunları kaydetti:

"Özellikle bu konuda Sakarya Büyükşehir ve Karasu Belediyemiz ile devlet olarak bizlerden izin alınmaksızın yapılan bu tür sağlıksız girişimlerin bu yıl önüne geçmeye kararlıyız. Devlete karşı sorumluluklarını yerine getiren vatandaşlarımızın karşısında bu tür sıkıntılı girişimleri yapanlara izin verilmeyeceğini net olarak belirtmek istiyoruz. Göreceksiniz ki ilçe halkımızı ve tatilcileri huzursuz eden pek çok unsuru yaşamayacağız. İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı cankurtaran kulesi sayılarında bu yıl artış olacak. Geçen yıl ortaya konulan verimli çalışmayı daha iyi seviyeye getirmek istiyoruz. Geçen yıl 1 Ağustos gününe kadar hiç can kaybı yaşanmazken, bu tarihten sonra hava şartlarının olumsuz hale gelmesiyle tüm uyarılara rağmen, hatta denize girilmesinin yasaklanmasına rağmen art arda kayıplar yaşadık. Bu sene etkili bir cankurtaran hizmetiyle bu kayıpların tekrarlanmasını engelleyeceğiz. İçme suyunun kontrollerini düzenli olarak yapacağız ve tüm tahlilleri gerçekleştireceğiz. Sağlık hizmetlerinin yanı sıra, emniyet hizmetlerimizde de asayişi en üst seviyede tutmayı amaçlıyoruz. Trafik hizmetleri, bu önlemlerimizin başında gelmektedir. Bunların yanı sıra, tüm kurumlarımız, kendi sorumluluk alanlarındaki eksiklerin giderilmesi ve takviyelerin yapılması için gereken çalışmaları yerine getirerek ilçenin sorunsuz bir yaz sezonu geçirmesini sağlayacaklardır."

Kaynak: AA