Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı nedeni ile şehir genelinde başlattığı fırın denetimlerini sürdürüyor.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada ekiplerinin yapılan denetimlerde fırınların bağlı oldukları odalar tarafından belirlenen pide ve ekmek gramajları ile fiyat tarifelerine uyup uymadıkları hususunda incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Uçar denetimlerin ramazan boyunca artarak devam edeceğini kaydederek, ''Kanunun ilgili maddelerine göre fiyat tarifelerinin vatandaşlar tarafından görülebilecek yerlere asılması zorunlu. Bu fiyat listelerinin ilgili madde hükümlerine göre düzenlenerek asılıp asılmadığını kontrol ediyoruz. Ekmek ve pide satışı yapan iş yerlerinin, gramaj ve fiyat tarifelerinin yanı sıra mevzuata uyup uymadıklarını da denetliyoruz" dedi.

Uçar, açıklamasında ayrıca vatandaşların şikayetlerini Çorlu Belediyesi kurumsal iletişim hattı olan 444 99 59 numaralı telefon ya da 0533 020 59 59 numaralı WhatsApp ihbar hattı üzerinden de iletebileceklerini belirtti.

- Koordine Küçük Sanayi Sitesi'nden Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt'a ziyaret

Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Sitesi Başkanı Ali Çimen ve yönetim kurulu üyeleri, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'u ziyaret etti.

Başkanlık makamında yapılan ziyarette çalışmaları hakkında Sarıkurt'a bilgiler aktaran Çimen, ileriye dönük projeleri hakkında da bilgi verdi.

Çimen'in verdiği bilgileri değerlendireceklerini söyleyen Belediye Başkanı Sarıkurt ise, Çorlu belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ve odalarla bir arada işler yaptıklarını ve hayata geçirdiklerini kaydetti.

Sarıkurt, kendisine yapılan bu ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getirerek, ''Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Sitesi Başkanı Ali Çimen ve yönetim kurulu üyelerinin yaptığı ziyaretten çok mutlu oldum. Bölgemizde bu tür site, kooperatif, sivil toplum kuruluşları ve odalarla bir arada projeler üretmeye devam edeceğiz'' dedi.

- Başkan Sarıkurt yol çalışmalarını yerinde inceledi

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Nusratiye Mahallesi'nde devam eden yol ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden bilgiler aldı.

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yol ekipleri tarafından Nusratiye Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi ve bağlı sokaklarda yürütülen yol yapım ve kaldırım çalışmaları devam ederken, çalışmaları yerinde inceleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan Fen İşleri Müdürlüğü görevlilerinden bilgi aldı.

Sarıkurt çalışmalarda sona gelindiğini ifade ederek, "Devam eden hazırlıklar kapsamında Uğur Mumcu Caddesi ve bağlı Karaca Sokak, Karaca 3 ve 4. Aralık Sokak, Talih Sokak ve Nağme Sokak ile Toros Caddesi'nde bin 14 metre yol çalışması yapıldı. Bu kapsamda, 3 bin 70 metretül bordür ve 3 bin 162 metrekare kaldırım taşı döşeme çalışmaları sona erdi ve sahada ilk etap hazırlıkları tamamlandı. Tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte asfalt serimi gerçekleştirerek yolu hizmete açacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA