Afyonkarahisar'da Aileler Oryantiring Yarışında Buluştu

Afyonkarahisar'da "Ailemle Oryantiring Yapıyorum" yarışması düzenlendi.

Akarçay'daki etkinliğe Selçuklu ilkokulunda eğitim gören 10 öğrenci ile aileleri katıldı.

Oryantiring Federasyonu Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mikail Taşkale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin dünya oryantiring günü dolayısıyla yapıldığını söyledi.

Oryantiring'in pusula ve haritayla arazideki hedefleri sırasıyla bulma oyunu olduğunu dile getiren Taşkale, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonu çerçevesinde, yapılan sportif faaliyetler öğrencilerin e-okul sistemine işlenecek. Oryantiring de bu spor branşlarından bir tanesi. Bu tür etkinliklerin öğrencilere katkı sağlayacağı için oryantiring sporu daha da yaygınlaşacak. Bu bağlamda da öğrencilerimiz aktif bir şekilde bu sporun içerisinde göreceğiz."

- Oryantiring çok faydalı

Selçuklu ilkokulunun Müdür Yardımcısı Fatih Kazak sportif çalışmalar ile eğitim ve öğretimin bir bütün olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Bugün 10 öğrencilerimiz ve ailelerinin katılımıyla düzenlenen yarışma Dünya Oryantiring Günü dolayısıyla yapılıyor. Okul olarak amacımız, bu tür sportif aktiviteleri öğrencilerimiz arasında yaygınlaştırmak. Oryantiring sporu da öğrencilerimiz için çok faydalı bir branş olduğunu düşünüyoruz. İnşallah, önümüzdeki yıllarda da bu tür etkinliklere daha çok destek vereceğiz."

Kaynak: AA