Yeni İşim Girişim'de Kazananlar Belli Oldu

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan "Yeni İşim Girişim Programı" 2019 finali Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleşti.

Rektörlük Konferans Salonu'nda Fuat Sami'nin moderatörlüğünü üstlendiği "Demo Day" etkinliğine, Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ İŞKUR Müdürü Ahmet Durmuş, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ Müdürü Fahrettin Akçal ve davetliler katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, programda yaptığı konuşmada, Yeni İşim Girişim programının parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlatıldığını söyledi.

Yeni İşim Girişim Programları organizasyonun bu yıl dördüncüsünü yaptıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Programa toplam 110 başvuru oldu, bunların sayısını daha sonra 30’a indirdik. Girişimciler geçen ay programın son aşamasında fikirlerini ara jüriye sundu ve bunlardan 8 tanesi büyük finalde yarışmaya hak kazandı. Bugün jürinin beğenisini toplayan dört proje sahibi girişimci orada fikirlerini geliştirme fırsatı bulacak. Bu arkadaşlarımıza ödül olarak projelerini ticarileştirme desteği vereceğiz. Programla ortaya çıkacak ve olgunlaşacak iş fikirleri daha sonra inşallah milyon dolarlık şirketlere dönüşecek. Organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyor, yapılanların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Finale kalan sekiz adayın projesi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Sekiz aday projelerini sunduktan sonra profesyonellerden oluşan jüri, ödüle hak kazanan dört projeyi belirledi.

Bu kapsamda, Ayşenur Yanardağ "Pharm Al" projesiyle birinci, Zafer Berke Dalkıran "Yemexpress" projesiyle ikinci, Okyanus İnce de "TimerTech" projesiyle üçüncü oldu.

Ayrıca yarışmanın dördüncüsü, 3 bin lira değerinde ticarileştirme desteği ödülünü alırken, diğer dört proje sahibi altı aylık mentor danışman desteğinden yararlanacak.

Dereceye giren adayların belirlenmesinin ardından program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: AA