'Yalova'da Tarıma Kazandırdığımız Genç Çiftçiler Buluşması' Etkinliği

Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar: 'Yaklaşık 11 milyon TL değerinde olan ve yüzde 60'tan fazlasını kadın çiftçilerimizin oluşturduğu 368 projemizi bundan sonraki süreçte yeni başlatılacak projelerle destekleyecek, danışarak ve üretmeye devam ederek daha da artıracağız'.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından "Yalova'da Tarıma Kazandırdığımız Genç Çiftçiler Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'ndeki program, Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanan Yalovalı çiftçilerle ilgili sinevizyon gösterisiyle başladı. Daha sonra iki genç çiftçi, aldıkları desteklerle yaptıkları çalışmaları anlattı.

Etkinlikte konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Genç Çiftçi Projesi'ni önemsediklerini söyledi.

Parıldar, üç yılda 368 genç çiftçiyi tarıma kazandırdıklarını belirterek, "Yaklaşık 11 milyon TL değerinde olan ve yüzde 60'tan fazlasını kadın çiftçilerimizin oluşturduğu 368 projemizi bundan sonraki süreçte yeni başlatılacak projelerle destekleyecek, danışarak ve üretmeye devam ederek daha da artıracağız." dedi.

Programda, kentte Genç Çiftçi Projesi'nden yararlananlara belgeleri de verildi.

Fide dağıtımıyla sona eren etkinliğe Yalova Valisi Muammer Erol, Belediye Başkan Vekili Adil Ürekli, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkanı Ahmet Dündar ve çiftçiler katıldı.
Kaynak: AA