Safranbolu'dan Kısa Kısa

Karabük PTT İşletme Müdürü Mustafa Demir, Safranbolu PTT Müdürü Mustafa Kemal Benlioğlu ile Birlik Haber Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Köroğlu, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'yi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Köse, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Demir, Benlioğlu ve Köroğlu, Köse'ye yeni görevinde başarılar dileyerek, özel yapılan kişisel pul hediye etti.

- "Deneysel Atölye 2" sergisi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı çalışmalardan oluşan "Deneysel Atölye 2" sergisi açıldı.

Resim bölümünden Doktor Öğretim Üyesi Pınar Atlı Danapınar'ın "Deneysel Atölye 2" dersi kapsamında bölüm öğrencileri gruplara ayrılarak enstalasyon yöntemi, video art, performans ve yeryüzü sanatı gibi farklı türde çalışmalar ortaya çıkardı.

- "Dersten Sahneye" konserler dizisi

KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı öğrencileri ve akademisyenleri tarafından "Dersten Sahneye" ana temasıyla iki farklı konser düzenlendi.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konserlerden ilki olan "Dersten Sahneye Solistler Dinletisi"nde 10 farklı Türk sanat müziği eseri seslendirildi.

"Dersten Sahneye Saz Eserleri" adlı diğer konserde telli ve üflemeli çalgılar eşliğinde çeşitli makamlarda saz semaisi icra edildi.

Kaynak: AA