Ortaokul Öğrencisinden 'Akıllı Kask' Tasarımı

İçel'de bir ortaokuldaki TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi'nde beğeniye sunulan 'akıllı kask' tasarımı ilgi çekti Bisiklet ve motosiklet sürücülerinin, elektronik aletlerini şarj etmede kullanabildiği, karanlık yollarda da aydınlatma imkanı sağlayan kask, beğeni topladı.

Ortaokul Öğrencisinden 'Akıllı Kask' Tasarımı
İçel'de bir ortaokul öğrencisi tarafından tasarlanan, şarj ve aydınlatma sağlayan "akıllı kask" tasarımı sergilendiği fuarda ilgi gördü.

Erdemli ilçesindeki Akdeniz Ortaokulu'nda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi, düzenlenen törenle açıldı.

Öğrencilerin yaptığı tasarımların sergilendiği etkinlik, protokol üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler tarafından gezildi.

Öğrencilerden Mehmet Nuri Uslu'nun "akıllı kask" tasarımı, serginin ilgi çeken projelerinden oldu.

Bisiklet ve motosiklet sürücülerinin, elektronik aletlerini şarj etmede kullanabildiği, karanlık yollarda da aydınlatma imkanı sağlayan kask, beğeni topladı.

Uslu, tasarımıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Motosiklet ve bisiklet tutkunları, uzun yolculuklarda telefonlarının ve elektronik eşyalarının şarjları bittiğinde zor durumda kalabiliyor. Bu düşünceden yola çıkarak kask geliştirdim. Teknoloji tasarım öğretmenimle görüşerek projeyi gerçekleştirdim. Kaskımız, monte ettiğimiz mini güneş enerjisi paneliyle elektrik üretimi sağlayıp onunla da elektronik aletleri şarj etme imkanı sağlıyor. " dedi

Kaskın, iyi bir aydınlatma görevi de sunduğunu vurgulayan Uslu, 50 liraya mal olan projesinin patentini alarak, tüm sürücülerin kullanımına sunmayı hedeflediğini anlattı.

Kaynak: AA