Muşlu Öğrencilerin Başarısı

Ankara'da düzenlenen TÜBİTAK finallerine katılan Muş Anadolu Lisesi öğrencileri, 900 proje arasından Türkiye 4'üncüsü oldu.

Muşlu Öğrencilerin Başarısı
Van'da düzenlenen TÜBİTAK yarışmasında bölge birincisi olduktan sonra Ankara'daki Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılan Muş Anadolu Lisesi öğrencileri, "Kimya Dersinde Artırılmış Gerçeklik Uygulaması ve Molekül Modelleri" projesi ile 900 proje arasından Türkiye dördüncülüğü elde etti.

Okul Müdürü Kasım Gür, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin, danışman öğretmen Üveys Demir'in kontrolünde 5 aylık bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Gür, "Türkiye finaline gittikten sonra proje dördüncü oldu ve teşvik ödülü aldı. Okulumuz, ilimiz ve bölgemiz adına büyük bir başarı oldu." dedi.

Demir ise Türkiye finallerinde 13 bölge birincisiyle yarıştıklarını anlatarak, projeyi geliştirmek istediklerini ifade etti.

Öğrencilerden Yakup Karagüzel de şu ifadeleri kullandı:

"Projemizde 'kimya dersine ilgi ve motivasyon acaba nasıl artırılabilir?' sorusuna cevap aradık. Ders kitaplarında bulunan 2 boyutlu molekül resimlerin yerine arttırılmış gerçeklik uygulaması kullanılarak 3 boyutlu bir sanal çizim yapılıp ve bu sanal çizimle derste öğrencinin kimyayı daha iyi öğrenmesini amaçladık."

Kaynak: AA