HRÜ'de Geleceğin Mühendisleri Projelerini Yarıştırdı

Harran Üniversitesi (HRÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen "2. Bitirme Ödevi Sergisinde" bilgisayar, çevre, elektrik-elektronik, inşaat, makine ve gıda mühendisliği bölümü öğrencilerinin yıl içinde bitirme projesi dersi kapsamında tamamladıkları çalışmalar sergilendi.



Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, öğrenciler arası etkileşimi sağlamak ve mühendislik eğitimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kısa, KOSGEB Müdürü İdris Erkeksoy ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, yaptığı açıklamada bitirme projeleri sergisine katılan öğrencilerin yoğun bir gayret içerisinde olduklarını gözlemlediğini belirtti.

Öğrencileri kutlayan Çelik, "Mühendislik Fakültelerinde yapılan bitirme tezlerinden mutlaka birer yayın çıkıyor, birer proje çıkıyor. Bazı bölümlerde ise bu tip projeler birer patente dönüşebiliyor, bazen de yüksek lisans tezlerine eş olabiliyor. Bu açıdan ben bitirme ödevlerini çok önemsiyorum. Burada emeği geçen tüm hocalarımız ve öğrencilerimi kutluyorum, başarıların devamını diliyorum" diye konuştu.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kısa, yaptığı açıklamada bu yıl ikincisi gerçekleştirilen sergide üç kategoride birinci olan projelere hediyeler verileceğini ifade etti.

Toplamda 100 projenin sergilendiği etkinlikte; "Dondurma Üretiminde Mercimek Ununun Süt Tozu Yerine Kullanılabilme Olanaklarının Araştırılması", "Engelsiz Yaşam" ile "Plastik Shredder" başlıklı bitirme projesi jüri tarafından birinciliğe seçildi.
Kaynak: AA