'Uşak Üniversitesi Engelsiz Üniversite Olma Yolunda İlerliyor'

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, "engelsiz üniversite" olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Uşak Üniversitesi Engelli Birim Koordinatörlüğü tarafından Bir Eylül Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen "Birlikte Güzeliz" etkinliğinde konuşan rektör Prof. Dr. Savaş, özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarına cevap vermenin toplumun temel görevlerinden biri olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesinde öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilerin ve görev yapan personelin görüş, önerilerine dikkate alarak düzenlemeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

"Engelsiz üniversite" olma yolunda ilerlediklerinin altını çizen rektör Savaş, Uşak Üniversitesi ailesinin her ferdine bu konuda görev düştüğünü ifade etti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altınay ise bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturmak açısından önemli olduğunu ve özel gereksinimli bireylerle sadece bu günlerde değil her zaman birlikte olarak, hayatı paylaşmamız gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi yapıldı, özel gereksinimli öğrenciler Murat Akın, Gülnisa Mahmut, Teslime Nur Aytekin ve Yunus Emre Çakmak’ın başarı hikayelerini anlattığı söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinliğin ardından katılımcılar fuaye alanında kurulan stantlar ile Teslime Nur Aytekin ile Sultan Akçan'ın karma resim sergisini gezdi.

Kaynak: AA