Ukraynalı Ünlü İş Adamı Kolomoyskiy Ülkeye Dönüş Yaptı

Yeni seçilen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in destekçisi ve eski patronu, Yahudi kökenli Ukraynalı iş adamı İgor Kolomoyskiy, Ukrayna’ya geri döndü.

Ukraynalı gazeteci Mihail Tkaç, ülkenin en zenginlerinden İgor Kolomoyskiy’nin ülkeye geri döndüğünü iddia etmişti. İgor Kolomoyskiy, hakkındaki iddiaları doğrulayarak, ülkeye geri döndüğünü ilan etti.

Eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko, İgor Kolomoyskiy’e ait PrivatBank’a el koyarak millileştirmişti. Bunun üzerine Kolomoyskiy, seçimlerde Poroşenko’ya karşı yarışan Vladimir Zelenskiy’i açıkça desteklemişti.

Yeni seçilen Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in rol aldığı “Kvartal 95” isimli komedi programı, Kolomoyskiy’nin sahibi olduğu televizyon kanalında gösterime sunuluyor. Seçim çalışmalarında ise Zelenskiy’e, Kolomoyskiy tarafından özel araç ve koruma tahsis edilmişti.

2017’de ayrıldı

Zelenskiy’nin seçimlerdeki galibiyetinden sonra ülkeye dönen Kolomoyskiy, 2017 yılından bugüne kadar İsviçre ve İsrail’de yaşamına devam etti. Yurtdışında yaşadığı süre boyunca birçok kez Ukrayna yönetiminden bankasına el konulmasına karşılık olarak 2 milyar dolar talep etti ancak her defasında talebi geri çevrildi.

Kolomoyskiy ile seçimlerde ortak çalışmalar yürüten Zelenskiy, bu hareketine karşılık halktan tepki alınca, “Yönetime geldiğimde vereceğim kararlarda Kolomoyskiy’nin etkisi altında kalmayacağım” şeklinde açıklama yapmıştı.
Kaynak: İHA