TKDK'dan 400 Milyon Lira Hibe Desteği

Muş Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Mehmet Emin Turan, "IPARD II 6. Başvuru Çağrısı" kapsamında yaklaşık 400 milyon lira hibe desteği verileceğini bildirdi.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, kırsal nüfusu yoğun olan Muş'ta TKDK tarafından geri ödemesiz finansal desteklerle birçok yatırımın gerçekleşeceğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından "IPARD II 6. Başvuru Çağrısı" ilan edildiğini ifade eden Turan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kırsalın kalkınması adına büyük önem taşıyan bu çağrıda ilimiz, yüzde 65 hibe desteği olanağına sahip 15 il arasında yer almaktadır. Ayrıca tüm hibe desteği almaya hak kazanacak projeler yüzde 18 KDV muafiyeti avantajından yararlanacaklardır. Finansal destek sunacağımız bu çağrıda, sürdürülebilir ve alt yapısı sağlam projelerin kurumumuza sunulmasını istiyoruz. 400 milyon lira fona sahip olan 6. Başvuru Çağrısı'ndan proje fikri olan, ilimiz ekonomisine katma değer ve istihdama katkı sağlayacak girişimcilerin yararlanması gerçekten ilimiz için büyük önem taşıyor. Bu nedenle vatandaşlarımız koordinatörlüğümüze gelerek devletimizin bu desteklemeleri hakkında detaylı bilgi alabilirler."

Proje kabullerinin 8 Temmuz'da başlayacağını ve 23 Ağustos'ta sona ereceğini bildiren Turan, bu sürenin projelerin hazırlanması için yeterli olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA