Ordu'da Gazi Ve Şehit Aileleri İçin İftar

Ordu Valiliği tarafından gazi ve şehit aileleri için iftar programı düzenlendi.

Vali Seddar Yavuz, Altınordu ilçesindeki bir restoranda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, iftar davetine icabet eden gazi ve şehit aileleriyle mübarek ayda aynı sofrada olmanın kendileri için ayrı bir mutluluk vesilesi olduğunu söyledi.

Şehitlerin seçilmiş ve adanmış olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle devam etti:

"Allah'ın lütfuna şahittirler. Seçilmiştirler çünkü onlar özel insanlardır. Nerede bir şehit görsem hiç o şehitle ilgili bir şikayete asla bugüne kadar rastlamadım. Mahallesinde, birliğinde, teşkilatında en çok sevilen, en iyi eş, en iyi baba ve en iyi evlat olan... Seçilmiş öyle bir şey işte. Çünkü şehitler malum olduğu üzere Rab'lerinin yanında rızıklandırılırlar ve tekrar tekrar dünyaya gelip tekrar tekrar şehit olmak isterler. Bu onların eriştiği makamın yüceliğiyle ifade edilir."

Yavuz, gazilerin de vücutlarında nişaneyi, kahramanlıklarını taşıdıklarını dile getirdi.

"Ne mutlu size ki şehidin annesi, babasısınız. Başınız dik, alnınız ak ve yolunuz kutlu." diyen Yavuz, şehitlere Allah'tan rahmet ve herkese hayırlı ramazanlar diledi.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından dua edildi.

Programa, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ile gazi ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: AA