Kızılay, İhtiyaç Sahibi Gençlere El Uzatıyor

Türk Kızılay'ın hayata geçirdiği 'Kızılay Üniversite Butik’leri' projesi kapılarını bu kez mezuniyet töreni, nişan ve düğün hazırlığı yapan ihtiyaç sahibi gençlere açtı Projenin Türkiye'de ilk olarak uygulandığı Yıldız Teknik Üniversitesinde bulunan 'Kızılay Yıldız Butik'ten' yıl boyunca 1000 öğrenci faydalandı.

İSTANBUL- ( AA ) - Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin giyim ihtiyaçlarını karşılamak üzere Türk Kızılay’ın hayata geçirdiği "Kızılay Üniversite Butik’leri" projesi kapılarını bu kez mezuniyet töreni, nişan ve düğün hazırlığı yapan ihtiyaç sahibi gençlere açtı.

Ülke genelinde 27 üniversitede bulunan "Kızılay Üniversite Butik'lerinden yıl boyunca 19 bin öğrenci faydalanıyor. Her yıl proje kapsamında üniversite butik raflarında yer alan 200 bin parça giysi, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor.

Projenin ilk kez uygulandığı Yıldız Teknik Üniversitesi‘nde (YTÜ) yıl boyunca 1000 öğrencinin yararlandığı "Kızılay Yıldız Butik " bu kez kapılarını yeni mezun olacak İstanbullu üniversiteliler ile nişan ve evlilik hazırlığı yapan ihtiyaç sahibi genç çiftler için açtı.

İhtiyaç sahibi gençler ve evlilik için düğün hazırlığı yapan çiftler, 3 ay boyunca Kızılay Güngören Şubesi’ne başvurarak butikten ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

Kızılay Güngören Şube Başkanı Erhan Tan, Kızılay Yıldız Butik'te düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsü içinde bulunan 'Yıldız Butik' 8 yıl önce Türkiye'de kurulan ilk butik olma özelliği taşımakta. Bugünkü etkinliğimizin sebebi mezun olacak öğrencilerimiz ve evlilik hazırlığı düşünen gençlerimiz butiğimizden ücretsiz faydalanmalarına olanak sağlamak. Butiğimize ünlü modacı Hakan Akkaya destek vermektedir. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin en mutlu oldukları günlerde Türk Kızılay'ı olarak proje kapsamında yanlarında olabildiğimiz için mutlu ve gururluyuz." diye konuştu.

Etkinliğe, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, iş adamı Süleyman Kaya, modacı Hakan Akkaya, manken İvana Sert, oyuncu Hande Arısoy, Beyza Uyanoğlu, Feryal Gülman ve Neslişah Alkoçlar Düzyatan ile Kızılay yetkilileri katıldı.

Kızılay Yıldız Butik, salı ve perşembe günleri 10.00 ile 16.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Kaynak: AA