Engelliler Askerlik Ve Ant İçme Heyecanı Yaşadı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nda temsili askerlik yapan 22 engelli vatandaş, düzenlenen törenle ant içti.

Ankara İl Jandarma Komutanlığında temsili askerlik yapan 22 engelli, düzenlenen törenle yemin etti.

Engelli oldukları için bugüne kadar askerlik yapamayan 20 yaş üzerindeki 22 kişi, askerlik görevini yerine getirmek için sabah saatlerinde aileleriyle Ankara İl Jandarma Komutanlığına geldi. Jandarma kıyafeti giyerek, kısa süreliğine de olsa temsili askerlik yapan engelliler için yemin töreni düzenlendi.

Törene, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünsal Bulut ile engellilerin aileleri ve jandarma personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 22 engelli ellerini Türk bayraklarının ve silahların olduğu masaya koyarak ant içti.

Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Nuh Göktaş, törende yaptığı konuşmada, "İçtiğiniz bu ant, yaşamınız boyunca size güç ve inanç verecektir. Bu ant, sizden vatanseverlik, mertlik, fedakarlık beklemekte, güçlü Türk ordusunda bir gün de olsa disiplinli bir asker olmanızın yanında iyi bir Türk vatandaşı olmanızı ifade etmektedir. Bedensel engeliniz olsa da vatan ve millet aşkıyla dolu yüreğinizle aziz milletimiz ve topraklarımız için canınızı seve seve vermeye hazır olduğunuza inancım tamdır." diye konuştu.

Engellilerin içtiği andın hayırlı olması temennisinde bulunan Göktaş, "Engelliler Haftası"nı da kutladı.

Daha sonra Vali Şahin, birliğe ilk katılan jandarma er İlkay Cenkçi'ye terhis belgesi ile hediyesini verdi.

Mehter takımının marşlar çalmasının ardından engelliler stantlardaki silahları inceledi ve askeri araçlara bindi.
Kaynak: AA