Engelli Dernekleri Odunpazarı İftarında Buluştu

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir’de hizmet veren 12 engelli derneğinin üyeleri ve ailelerine iftar yemeği verdi.

Engelli Dernekleri Odunpazarı İftarında Buluştu
Odunpazarı Belediyesi tarafından Emek Mahallesi İlk Adım Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen iftara; Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi, Görsem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Eskişehir İşitme Engelliler Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Damla Özgereksinimliler Derneği, ESGÖRDER Eskişehir Görmeyenleri Ve Göz Sağlığını Koruma Derneği, Engelliler Dayanışma, Yardımlaşma ve Bilinçlendirme Derneği, Eskişehir Bedensel Engelliler Derneği, Sessiz Meleklerin Sesi Derneği, ESER İşitme Derneği, Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü (EGES), Eskişehir İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği mensupları katıldı.

İftar öncesi engelli bireyler ve ailelerinin bulunduğu masaları gezen Başkan Kurt, onlarla tek tek ilgilendi. Engelli bireyler ve aileleri sohbet eden Başkan Kurt, onların istek ve şikayetlerini dinledi. Engelli ve aileleri de bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken Başkan Kurt da iftardan sonra kısa bir konuşma yaptı. Oruç tutanların orucunun kabul olmasını dileyen Başkan Kurt, "Allah yardımcınız olsun. Ramazan aylarında birlik, beraberlik, dayanışma ve hoş görü içerisinde bir birimizle kaynaşmalıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimizle güzel geçinmeliyiz ve geleceğe umutla bakmalıyız. Allah kabul etsin" dedi.

Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü (EGES) Başkan Kurt’a konuşmasının ardından, engelli bireyler için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti. Odunpazarı Belediyesi tarafından engelli bireyler ve aileleri için düzenlenen iftar programı, konuşma ve plaket takdiminin ardından Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Oyuncularının Ortaoyunu ile sona erdi.
Kaynak: İHA