Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'de yılın ebe ve hemşireleri Ankara'da düzenlen törenle belgelerini aldı.

Edirne Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ve beraberindeki heyet 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla düzenlenen iftar yemeği organizasyonuna katıldı.

Düzenlenen organizasyonda 81 ilden seçilen yılın ebe ve hemşirelerine belge ve hediyeleri takdim edildi. Edirne'de yılın ebesi seçilen Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde görevli ebe Nur Yanık Uymur ve yılın hemşiresi seçilen Uzunköprü Devlet Hastanesinde görevli Hemşire Mürvet Karaakuş belgelerini Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven'den aldı.

Sağlık Müdürü Kalkan, ödül alan çalışanları tebrik ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

- Uluslararası öğrencilere "Kariyer Planlama Eğitimi" verildi

Trakya Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik "Kariyer Planlama Eğitimi" verildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi, İŞKUR ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliğinde düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler gerçekleşen törenle sertifikalarını aldı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Öğrencilerimizin üniversitede kendi bölümlerinde görmüş oldukları eğitimlerin yanında kendilerini daha iyi geliştirmelerini sağlamak amacıyla açmış olduğumuz dil kursları ve farklı konularda ki akademik dersler ile daha donanımlı bir şekilde ülkelerine dönmelerini amaçlamaktayız. Bu amaçla güzel bir eğitim gerçekleştirdik. Uluslararası öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlayacak bu tarz eğitimlerimizi artırarak devam ettirmeyi planlamaktayız." ifadelerini kullandı.

- Uzunköprü'de sivrisinekle mücadele

Uzunköprü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde sivrisinekle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında dere, su yalağı, durgun su alanları, kanalizasyon ve çeltik alanlarında termal sisleme yöntemi ve larvasit uygulama ile sivrisineklerin üreme alanlarında mücadele ediliyor.

Şubat ayından itibaren devam eden çalışmalarda 48 bölge 315 farklı noktada 117 bin metrekarelik alanda larva kontrolü yapıldığı belirtildi.

- "Avrupa Müzeler Gecesi"ne doğru

Edirne Belediyesi Kent Müzesi, "Avrupa Müzeler Gecesi" dolayısıyla 18 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00-23.00 saatlerin arasında ziyaretçilerine ücretsiz olarak açık olacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Avrupa Konseyi, UNESCO ve ICOM himayelerinde bu yıl 15'inci kez kutlanacak "Avrupa Müzeler Gecesi"nde Türkiye'deki birçok müze gibi Edirne Belediyesi Kent Müzesi’nin de gece saatlerinde açık olacağını belirtti.

Müzede kent tarihinin yansıtıldığını belirten Gürkan, "Geçmişin izlerini geleceğe taşıyan Edirne Kent Müzesi’nde sadece bir gün değil yılın her günü öğrencilerden ücret alınmıyor. Yetişkinlerden de 1 lira gibi çok cüzi bir ücret alınıyor. Müzeler, kültürün gelişimini sağlayarak insanlara rehberlik edecek yerlerdir. Sanatın en güzel halidir. Geçmişe yolculuk yapmak, geçmişin izlerini geleceğe taşımak isteyen tüm hemşehrilerimi ve tüm misafirlerimizi Edirne Kent Müzesi’ne bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA