Doğubayazıt Adliyesinde Kavga Güvenlik Kamerasında

Ağrı'daki Doğubayazıt Adliyesinde kavga ettiği E.G'yi darp ettiği öne sürülen İcra Müdürü M.D. 'basit yaralama' suçundan 1350 lira, E.G. ise 'kamu görevlisine hakaret' ve 'fiziki saldırı' suçundan 10 bin 620 lira para cezasına çarptırıldı Olay güvenlik kamerasınca kayıt altına alındı

Doğubayazıt Adliyesinde Kavga Güvenlik Kamerasında
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde boşanma davası sürerken geçici velayeti kendisine verilen kızını icra yoluyla eşinden almak isteyen bir kadın ile adliyenin icra müdürü arasında çıkan kavga güvenlik kamerasına yansıdı.

İlçede oturan E.G. (34) 11 yıllık evliliğin ardından geçen yıl eşi İ.G'ye boşanma davası açtı.

Dava sürerken çiftin kızları M.G. (11), S.G. (10) ve oğulları R.G'nin (7) geçici velayeti anne İ.G'ye verildi.

Eşi, kızı M.G'yi alıp İstanbul'a götürünce E.G, çocuğunu icra yoluyla almak için 4 Temmuz 2018'de Doğubayazıt Adliyesi İcra Müdürlüğüne gitti.

Bu sırada İcra Müdürü M.D. ve yanında bulunan avukatlar Tamer Çelik ve Mustafa Konyar, E.G'ye, çocuğun İstanbul'da olması nedeniyle İstanbul İcra Müdürlüğüne yazı yazılacağını ve çocuğun ancak söz konusu icra müdürlüğü yoluyla kendisine verilebileceğini söyledi.

Aynı gün, adliyeden ayrıldıktan bir süre sonra yeniden İcra Müdürlüğüne gelince buradakilerden aynı yanıtı alan E.G'nin sinirlenerek İcra Müdürü M.D'ye küfür edip hakaretlerde bulunduğu öne sürüldü.

Adliyenin güvenlik kamerasına yansıyan olayda E.G'nin çevredekilerce oda dışına çıkarıldığı esnada İcra Müdürü M.D'ye tekme attığı ve bunun üzerine M.D'nin E.G'yi ittiği belirtildi.

Tarafların birbirinden karşılıklı şikayetleri üzerine açılan davada İcra Müdürü M.D. "basit yaralama" suçundan 1350, E.G. ise "kamu görevlisine hakaret" ve "fiziki saldırı" suçundan 10 bin 620 lira para cezasına çarptırıldı.

E.G'nin, aynı olay nedeniyle M.D'nin kendisine iftira ettiği gerekçesiyle şikayetçi olması üzerine savcılıkta ifade verdiği öğrenildi.

Olay güvenlik kamerasınca saniye saniye kayıt altına alındı.

Kaynak: AA