Bartın'daki FETÖ/PDY Davaları

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuksuz 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, cumhuriyet savcısı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan sanık M.P, suçlamaları kabul etmediğini, örgütle bir bağı bulunmadığını, dini duygularla katıldığı sohbet toplantılarını 2014 Haziran ayından sonra bıraktığını ileri sürdü.

Sanık hakkında esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, delil yetersizliğinden sanığın beraatini talep etti.

Son sözü sorulan sanık, "Beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden sanığın beraatine hükmetti.

Aynı mahkemedeki ikinci duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanık C.S, örgüt üyeliği suçlamalarını kabul etmediğini savundu.

C.S, "2013 öncesinde sohbetlere birkaç kez ve dini duygularla katıldım. Bank Asya'ya talimatla para yatırmadım, talimat olduğunu da emniyetteki ifademde öğrendim. Sattığım aracın bedelini bankaya yatırdım ve kısa bir süre sonra araç almak için çektim. Bank Asya'daki işlemlerim bireysel bankacılık işlemleridir. Ayrıca dernekle irtibatlı derneğe kendim üye olmadım, üye olduğumu da emniyette öğrendim. Silahlı terör örgütü üyesi değilim, beraatimi talep ediyorum." dedi.

Tanıklar H.T. ve S.Y, sanığı 17-25 Aralık öncesinde zaman zaman sohbet toplantılarında gördüklerini ancak himmet, yardım gibi bir eylemini görmediklerini söyledi.

Duruşma, tanıkların dinlenilmesi için 5 Eylül'e ertelendi.

Diğer duruşmalarda da A.K, N.Ç, M.P, E.K. ve H.Y. önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirtti.

Duruşmalar, tanıkların dinlenilmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 5 Eylül'e ertelendi.

Kaynak: AA