'Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın'

Zeytinburnu'nda öğrenciler, trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek için toplu halde yaya geçidinden karşıya geçti.

Zeytinburnu'nda öğrenci ve sürücü kursu kursiyerleri, trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek için pankartlar eşliğinde toplu olarak yaya geçidinden karşıdan karşıya geçti.

Trafikte yaya önceliği bilincini oluşturma amacıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler "Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın" yazılı tişörtler giydi.

Ziya Gökalp İlkokulu, Kazım Özalip İlkokulu, Şehit Kadir Cihan Karagözlü Ortaokulu ve Şehit Tolga Ecebalın Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile Zeytinburnu'ndaki özel motorlu taşıt sürücü kursları kursiyerleri, sabah saatlerinde Zeytinburnu Kaymakamlık binası önünde bir araya geldi.

Ellerinde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın", "Yaya Öncelikli Trafik Güvenliği", "Sen de Bir Yayasın" ve "Önce Yaya" sloganlarının bulunduğu dövizleri taşıyan öğrenciler, Kaymakamlık binası önünden yürümeye başlayarak Beştelsiz Mahallesi Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi'ndeki yaya geçitlerinden öğretmenleri eşliğinde karşıdan karşıya geçti.

Öğrenciler geçerken otomobiller durdu, durmayıp geçen otomobillere ise öğrenciler düdük çalarak tepki gösterdi.

Etkinliğe İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt katıldı.
Kaynak: AA