Kerküklü Emekli Öğretmenden Ücretsiz Açık Hava Sınıfında Ders

Kerküklü emekli öğretmen Hamis Ali, evinin önünde duvara astığı beyaz tahta ve kurduğu sandalyelerle bölgedeki öğrencilere ders anlatıyor Hamis Ali: 'Çocuklara severek ücretsiz ders anlatıyorum' 'Amacım, Kerkük'te birlikte yaşama kültürünü miniklere aşılamak'.

Kerküklü Emekli Öğretmenden Ücretsiz Açık Hava Sınıfında Ders
ALİ MUKARREM GARİP - Irak'ın Kerkük kentinde emekli bir öğretmen sokakta kurduğu açık hava sınıfında çocuklara ücretsiz ders veriyor.

Kerkük'ün Tisin Mahallesinde ikamet eden 70 yaşındaki Hamis Ali, bölgedeki çocuklara gönüllü olarak eğitim verebilmek için evinin önüne duvara astığı tahta ve yerleştirdiği sandalye üzerinde öğrencilere açık havada ders anlatıyor.

Fen ve matematik alanında 40 yıl boyunca öğretmenlik yapan Ali, açık hava sınıfında her gün akşam saatlerinde iki saat ders veriyor.

AA muhabirine konuşan Ali, öğrencilerin kente sığınan iç göçmenler, semt sakini ve komşu çocuklarının olduğunu belirterek, "Çocuklara severek ücretsiz ders anlatıyorum." ifadesini kullandı.

Yaşadığı Tisin Mahallesinde Türkmen, Kürt ve Arap ailelerinin ikamet ettiğini aktaran Ali, "'Amacım, Kerkük'te birlikte yaşama kültürünü miniklere aşılamak." dedi.

Gönüllü olarak verdiği derse en çok dar gelirli ailelerin çocuklarının geldiğini dile getiren Ali, 50'nin üzerinde öğrencisinin olduğunu hükümetin destek vermesi halinde bir derslik açmak istediğini belirtti.

- "Vatan severliği benimsetmeye çalışıyorum"

Irak'ın yıllardır içinde bulunduğu iç savaş ve mezhep çatışmalarından en çok çocukların etkilendiğini belirten Ali, "Miniklere en çok vatan severliği benimsetmeye çalışıyorum. Geleceği doğru ve sağlam bir nesil yetiştirmede katkılarımın olmasını istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA