Günün Özeti

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik

Günün Özeti


YSK Başkanı Güven’den 23 Haziran seçimleri ile ilgili önemli açıklamalar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili, “Yeni bir seçim değil yenileme seçimi yapıyoruz. Kısıtlı seçmenlerle ilgili 5 gün önce 18 Haziran’da aynı listelerde değişiklik yapmadan yanına oy kullanamaz işareti düşülecek. 23 Haziran’da aynı seçmenler oy kullanacaklardır" dedi.



...

İşsizlik oranı yüzde 14,7 seviyesinde gerçekleşti

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 376 bin kişi artarak 4 milyon 730 bin kişi oldu.

...

İstanbul’da öğrenciye mavi kart 40 liraya indi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, öğrenci aylık mavi kart ücretinin 40 liraya indirilmesini ve 19 Mayıs’ta toplu taşımanın ücretsiz olması tekliflerini kabul etti.

...

Yaz tatili süresi 11 hafta olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “13 haftalık yaz tatilinin 2 haftası Nisan ve Kasım aylarında yapılacak birer haftalık ara tatil olarak planlanmış bulunuyor. Öğrencilerin belirli dönemlerde eğitim faaliyetlerine ara vermelerinin bilimsel araştırmalar da dikkate alındığında daha etkili olduğu ve öğrenmeyi kolaylaştırdığı, yaz tatilindeki süre ne kadar kısalırsa yaz tatili unutması faktörünün ortadan kalkması da söz konusu olabiliyor” dedi.



...

Japonya dünyanın en hızlı mermi trenini test ediyor

Japonya’nın üzerinde çalıştığı, saatte 400 kilometre hıza ulaşabilen dünyanın en hızlı mermi treninde test aşamasına gelindi.

Kaynak: İHA