Gaziantep'te Başarılı 20 Bin Öğrenciye 20 Bin Kol Saati

Şahinbey Belediyesi, başarılı 20 bin öğrenciye kol saati, 42 engelliye de tekerlekli sandalye hediye etti.

Gaziantep'te Başarılı 20 Bin Öğrenciye 20 Bin Kol Saati
Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından başarılı 20 bin öğrenciye kol saati, 42 engelliye de tekerlekli sandalye verildi.

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçedeki okullara çeşitli sosyal projelerle destek verdiklerini söyledi.

Öğrencilere her ay kitap dağıttıklarını belirten Tahmazoğlu, bugün de 20 bin başarılı öğrenciye kol saati hediye ettiklerini kaydetti.

Tahmazoğlu, çocukların ülkenin geleceği olduğuna dikkati çekerek, "Yarın Gaziantep'in valisi, belediye başkanı, milletvekili sizler olacaksınız. Ülkemizi bizlerden çok daha iyi yöneteceksiniz. Onun için kendinizi şimdiden çok iyi hazırlamanız lazım. Ne yapacaksınız? Derslerinize çok çalışacaksınız. Dünyadaki diğer gençlerden daha iyi olmamız gerekiyor." dedi.

Konuşmaların ardından ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 20 bin başarılı öğrenci, gruplar halinde salona alınarak kol saati hediye edildi.

Buradaki törenin ardından Şahinbey Belediyesi bahçesinde düzenlenen programda ise 42 engelliye tekerlekli sandalye verildi.

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı konuşmada, engellilerin toplumun bir parçası olduğunu belirterek, dar gelirli vatandaşlara destek olmayı vazife bildiklerini ifade etti.

Engellilere bugüne kadar 2 bin 135 akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye ettiklerini dile getiren Tahmazoğlu, "Bunu lütfen bir lütuf olarak kabul etmeyin, ben bunu bir vazife olarak kabul ediyorum. Eğer vazifemizi iyi bir şekilde yapabiliyorsak kendimizi mutlu atfedeceğiz." dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender de bu tür projelerin engellilerin hayata bağlanabilmesini sağladığını kaydetti.

Kaynak: AA