Bozüyük Karadenizliler Derneği İftar Yemeği Verdi

Bozüyük Karadenizliler Derneği’nin düzenlediği iftar programı, ilçede ikamet eden Karadenizlilerin yanı sıra ilçe protokolü ve davetlileri bir araya getirdi.

Bozüyük Karadenizliler Derneği İftar Yemeği Verdi
İftar programına konuk olarak katılan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu yaptığı dini sohbet ve dualarıyla programa ayrı bir manevi hava kattı. Soğukpınar Kur’an kursu talebeleri tarafından söylenen ilahilerle gönüller coştu. Ezanın okunmasıyla birlikte dualar eşliğinde oruçlar açıldı. Yenilen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Dernek Başkanı Kısmet Turan, “1998 yılında Karadeniz kültürünü Bozüyük’te yaşama, yaşatma ve örf ve adetlerimizi bizden sonraki nesillere aktarmak ve yöre insanıyla kaynaşmak amacıyla kurulan bir hemşehri derneğiyiz. Kuruluş amacımız doğrultusunda yaklaşık 21 yıldır Bozüyük’te faaliyet göstermektedir. Dayanışma birlik ve beraberlik olunca her zorluğun üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.

Derneğin faaliyetlerinden bahseden Turan, iftar yemeğinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken herkese hayırlı Ramazanlar diledi. Devamında Dernek Başkanı Kısmet Turan ile dernek üyesi ve aynı zamanda AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy tarafından ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu’na günün anısına Karadeniz’e özgü bir çalgı olan kemençe verildi.

İftar programı, toplu olarak fotoğraf çekimi yapılmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA