Bilecik'te Gençlik Haftası Etkinlikleri Başladı

Bilecik'in Pazaryeri ve Gölpazarı ilçelerinde Gençlik Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Pazaryeri Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İslam Özkul, temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile birliğin ve bütünlüğün sağlanmasının çaresinin ancak millette olduğunun tescillendiğini belirterek, "Bugün de vazgeçilmez olan 'milli iradenin' yaşatılması için hepimize ve özellikle Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir." dedi.

Törene, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Köroğlu, daire ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

- Gölpazarı

Gölpazarı'nda, Cumhuriyet Meydanı'nda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hükümet Konağı'na kadar "Gençlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özlem Karakaya, programda yaptığı konuşmada, gençlerin sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla Gençlik Haftası'nın kutlandığını ifade etti.

Kaynak: AA