Afyonkarahisar'da 'Engelliler Haftası' Etkinlikleri

Afyonkarahisar'da Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe Vali Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere protokol üyeleri gözlerine siyah bant kapatarak katıldı.

Afyonkarahisar'da 'Engelliler Haftası' Etkinlikleri
Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından kentte Engeliler Festivali düzenlendi.

Bu yıl 13. Gerçekleştirilen festivalin açılışı için Afyonkarahisar Valiliği önünde tören düzenlendi. Törende halk oyunları gösterileri düzenlenirken, Vali Tutulmaz yaptığı konuşmada, engelli olmanın hiç kimsenin tercihi olmadığını söyledi.

Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Bu hafta dolayısıyla toplumda herkesin bir engelli adayı olduğu yönünde bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Burada bulunan hiçbir engelli kardeşimiz de içinde bulunduğu durumu kendisi tercih etmedi. Engelli olmanın ne zaman, nerede, kime geleceği belili değil. Bu yüzden biz engellilerin durumunu anlamalıyız, onların problemlerini çözme yönünde gayret göstermeli, onların hayatını kolaylaştırmalıyız."

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise engellilerin sorunlarının herkesin sorunu olduğunu belirtti.

Engelli olmanın bir seçim olmadığını ifade eden Başkan Zeybek, "Afyonkarahisar Belediyesi olarak geçtiğimiz dönemlerde engelli bireylere 586 akülü engelli aracı, bin 350 tane de tekerlekli sandalye dağıtarak destek olmaya çalıştık." dedi.

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt da bu haftayı kutlamak için değil, farkındalık yaratmak için kullandıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri gözlerine siyah bant takarak beyaz baston ile yürüyerek kortej halinde belediye binasına kadar yürüdü.

Protokol üyeleri daha sonra Belediye İş Merkezi'nde engellilerin yaptığı el ürünlerinin sergilendiği sergiyi açtı.

Kaynak: AA