19 Mayıs Gençlik Haftası Kutlamaları

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk anıtına çelenk koydu.

19 Mayıs Gençlik Haftası Kutlamaları
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğu inancında olduklarını belirtti.

Yıldız, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 il merkezimizde her yıl 15-19 Mayıs Gençlik Haftası ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Türkiye cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Her şey unutulur fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır. Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktir’ diyerek gençliğin önemini, ‘Ben sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyerek ise sporun ve sporcunun önemini ifade ederek gençliğe ve spora verdiği önemi göstermiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın en önemli amaçları gençlerimizin ekonomik ve sosyal hayat ile karar alma mekanizmasındaki rollerinin genişletilmesi ve onlara kaliteli hizmet sunmak, farklı spor branşlarını yaymak, uluslararası yarışmalarda başarılı sporcular yetiştirmek. İşte bu ilkeler doğrultusunda gençliğimize yapılan yatırımın geleceğimize yapılan yatırım olduğu inancındayız. Bir milletin en büyük gücü iyi yetişmiş her şeyin bilincinde ve donanımlı gençliğidir” dedi.

Çelenk sunma programına; İl Müdürü Yıldız’ın yanı sıra şube müdürleri, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA