Kastamonu'da Gazetecinin Darbedildiği İddiası

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti: 'Hak arama yönteminin şiddet ya da darpla değil, adli merciler aracılığıyla olması gerekir'.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyetince bir gazetecinin darbedilmesine tepki gösterildi.

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada, 11 Mayıs Cumartesi günü Ajans 37 program yapımcısı Mehmet Eren'in Nasrullah Meydanı'nda darbedildiği belirtildi.

Toplumu ilgilendiren gelişme ve olayların sağlıklı biçimde duyurulmasında bağımsız ve tarafsız kalarak ayna görevi yapan gazetelerin Kastamonuluların gözü, kulağı ve sesi olduğu aktarılan açıklamada, "Kentimizin bir değeri olarak yoluna devam eden, mesleki etik değerleri koruyarak bu konuda örnek gösterilen Kastamonu basını, okurlarının olduğu kadar il yöneticilerinin, siyasilerinin, sivil toplum kuruluşlarının sahiplenmesi gereken noktadadır." ifadesi kullanıldı.

Gazetecilere yapılan saldırının halkın haber alma hakkına yapılan saldırı olarak değerlendirilip hukuki açıdan gereğinin yerine getirilmesi gerektiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hak arama yönteminin şiddet ya da darpla değil, adli merciler aracılığıyla olması gerekir. Hiçbir gazeteci de elinde bulundurduğu gücü kendi menfaatine kullanmamalı, basın etik değerleri ve kuralları çerçevesinde yayın yapmaya özen göstermelidir. Kendi menfaati doğrultusunda, basın etik kurallarını hiçe sayan kişileri ise içimizde barındırmayacağımızı önemle vurgulamak isteriz. Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha belirtir, Mehmet Eren'e geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, gazetecilere yönelik bu tür saldırıların son bulmasını dileriz."
Kaynak: AA